EMDR

 

EMDR therapie. Wat is dat?

EMDR Gooise psychologen

EMDR therapie is in 1989 door Francine Shapiro ontwikkeld om mensen te helpen traumatische gebeurtenissen te verwerken. Inmiddels is er steeds meer wetenschappelijke ondersteuning dat EMDR ook goed ingezet kan worden bij andere problemen en psychische klachten. EMDR-therapie staat voor “Eye Movement Desensitization and Reprocessing”. Het is een therapie die zijn waarde meer dan bewezen heeft voor mensen die bijvoorbeeld een trauma hebben of last van de gevolgen van een zeer schokkende ervaring. Dit kan een verkeersongeluk zijn, seksueel geweld, een overval of een ander geweldincident.

De Gooise Psychologenpraktijk beschikt over diverse specialisten op het gebied van EMDR.

Posttraumatische stressstoornissen

Posttraumatische stressstoornissen (PTST) behelzen enge beelden, nare herinneringen, nachtmerries en schrikreacties. EMDR therapie kan u zeer goed helpen dit te verwerken en de emotionele lading van zo’n gebeurtenis te verminderen.

EMDR therapie wordt ook succesvol toegepast bij mensen met een negatief zelfbeeld, bij mensen met weinig zelfvertrouwen en bijvoorbeeld bij kinderen met nare en/of traumatische ervaringen.

EMDR therapie is er voor jonge kinderen, jonge volwassenen en voor volwassenen. Wij bieden al jaren EMDR therapie aan.  Op onze website kunt u video’s vinden met specifieke informatie over EMDR therapie en hoe EMDR toegepast wordt in iedere specifieke leeftijdscategorie.

Hoe werkt EMDR therapie?

EMDR therapie helpt mensen of jongeren met het effectief verwerken van een nare gebeurtenis door middel van een zeer nauwkeurige procedure. Hoe werkt EMDR? In herinnering terug gaan naar deze gebeurtenis, samen met een bijzonder sterke afleiding in het hier en nu door middel van oogbewegingen helpt vaak voor een snellere en zeer effectieve verwerking van het trauma. EMDR therapie werkt snel. In gemiddeld drie sessies van anderhalf uur wordt een trauma door middel van EMDR  behandeld.

Wanneer de specialisten van Gooise Psychologen EMDR therapie toepassen, verandert er vaak al snel iets in de beleving van die nare herinnering. Uiteindelijk wordt de gebeurtenis door u of uw kind verwerkt en kunnen uw klachten grotendeels of volledig verdwijnen.

Meer informatie over EMDR therapie?

Wilt u meer weten over EMDR? Bekijk de filmpjes op deze pagina of neemt u contact met Gooise Psychologen op. U kunt ook hier meer informatie over EMDR vinden.

U kunt zich ook via ons online formulier aanmelden voor EMDR therapie.

U kunt ook terecht op www.emdr.nl.