Gooise Psychologen Praktijk appoint_full-1024x683-300x200 info voor verwijzers  Gooise Psychologen Praktijk
Gooise Psychologen Praktijk couple-1024x683-300x200 info voor verwijzers  Gooise Psychologen Praktijk
Gooise Psychologen Praktijk verwijzer-300x435 info voor verwijzers  Gooise Psychologen Praktijk

Passende zorg

De overheid wil dat mensen met psychische problemen passende geestelijke gezondheidszorg (GGZ) krijgen op de juiste plaats. De huisarts is verantwoordelijk voor de behandeling van lichte psychische klachten. De huisarts kan mensen met matige tot zware psychische problemen doorverwijzen naar de basis GGZ of gespecialiseerde GGZ.

Vergoedingen

In de vergoede zorg wordt gesproken van Basis-Generalistische GGZ en Specialistische GGZ. Onze therapeuten hebben met de meeste verzekeringen overeenkomsten afgesloten zodat uw cliënt met verwijsbrief geen eigen bijdrage hoeft te betalen. De zorg gaat wel ten laste van het eigen risico.

Verwijzen naar de Gooise Psychologen Praktijk

Verwijzers hebben de vrijheid door te verwijzen naar de Gooise Psychologen Praktijk op verschillende manieren.

Dit kan via
– Zorgmail
– per telefoon of
– via de website via de knop onderaan.

Indien de client beschikt over een verwijsbrief, dan kan hij of zij zichzelf aanmelden bij de Gooise Psychologen Praktijk. Dat kan telefonisch of via de site. Indien gewenst kunnen wij voor u contact opnemen met de patiënt. In dat geval ontvangen wij graag van u de contactgegevens van uw patiënt.

De Gooise Psychologen Praktijk biedt zowel GB-GGZ als S-GGZ als onvergoede zorg voor jongeren, volwassenen als ouderen. De kind en jeugdzorg verloopt via onze zusterpraktijk de Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd.

In overleg met u als verwijzer kan bekeken worden wat de best passende verwijzing is. Middels ons beveiligd contactformulier kunt u een vraag aan ons stellen.

Indien u als verwijzer een cliënt/patiënt wil verwijzen naar de GB GGZ of S-GGZ dan dient de volgende informatie te worden aangegeven op de verwijsbrief.

  • Vermoeden DSM-IV stoornis
  • Verwijzing GBGGZ of GGGZ
  • Gegevens (incl AGB code) verwijzer
  • Patiëntgegevens
  • Plaats en datum verwijzing
  • Handtekening verwijzer

U kunt natuurlijk ook gebruik maken van de verwijsbrief op deze website:

  DOWNLOAD VERWIJSBRIEF

Er is een aantal stoornissen waarbij de behandeling momenteel niet vergoed wordt door de verzekering; zoals de aanpassingsstoornis, enkelvoudige fobie, slaapstoornis, levensfaseproblematiek, werk gerelateerde problemen en relatieproblemen worden momenteel niet vergoed vanuit de basisverzekering.

Behandeling voor deze problemen is binnen de praktijk natuurlijk wel mogelijk, maar de cliënt betaalt deze dan wel zelf.  Een verwijsbrief is in een dergelijk geval niet noodzakelijk, maar wij stellen relevante informatie vanzelfsprekend op prijs. In een enkel geval wordt deze zorg wel vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Indien de cliënt toestemming heeft gegeven en  de verwachting is dat de behandeling wat langer duurt, ontvangt de verwijzer een korte samenvatting van de intake, een voorlopige diagnose en het behandelplan.

Wanneer de behandeling is afgerond, ontvangt de verwijzer, indien cliënt toestemming heeft gegeven, bericht over het beloop van de behandeling en indien relevant een mogelijk advies.

U kunt ons bereiken op het algemene nummer 035-5230417.

Daarnaast kunt u vanzelfsprekend ook gebruik maken van onze verschillende telefonische spreekuren. Ook zijn wij goed bereikbaar per mail. Indien blijkt dat de verwijzing niet passend is voor een van de collegae van de Gooise psychologen Praktijk of de Gooise Praktijk voor Kind en Jeugd, dan kunnen wij meedenken over behandelmogelijkheden elders.