Gooise Psychologen Praktijk Olga-rotated-700x700 Olga Voorhoeve  Gooise Psychologen Praktijk

Olga Voorhoeve

Klinisch Psycholoog / Psychotherapeut

Email: olga@gooisepsychologen.nl

Over Olga

Olga Voorhoeve werkt sinds juni 2021 drie dagen per week als klinisch psycholoog-psychotherapeut bij onze praktijk; twee dagen op de hoofdlocatie in Huizen (donderdag en vrijdag) en één dag locatie Laren (dinsdag). Zij werkt met jongeren en volwassenen en doet zowel kortdurende, klachtgerichte behandeling als langdurende psychotherapie. Zij werkt met name vanuit de specialistische GGZ en met de complexere problematiek. Naast individuele therapie werkt zij met (echt)paren en gezinnen.

Olga is in 1994 afgestudeerd in de Klinische psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sindsdien heeft zij gewerkt binnen diverse settingen in de geestelijke gezondheidszorg in de tweede lijn, waar zij haar BIG-registraties klinisch psycholoog en psychotherapeut heeft behaald.

De afgelopen twintig jaar heeft zij hoofdzakelijk gewerkt met persoonlijkheidsproblematiek en jongvolwassenen, waarbij zij veel groepspsychotherapie en trainingen heeft gegeven, naast individuele psychotherapie. Specifieke deskundigheid heeft zij opgebouwd op het gebied van emotieregulatie, identiteit, hechting en trauma.

Olga werkt integratief (met verschillende therapievormen), met focus op emotie en gedrag. Zij beschouwt individuele problematiek zo veel mogelijk in de context van iemands sociale leer-en leefomgeving. Een oordeelvrije houding en een veilige behandelrelatie ziet zij als een essentiële basis voor het laten slagen van therapie.

Specialisaties en kenmerken:

  • Klinisch Psycholoog BIG 19050869325
  • Psychotherapeut BIG 19050869316
  • Gedragstherapeut (VGCT)
  • Supervisor (VGCT, NVP)