Gooise Psychologen Praktijk Peter1-700x683 drs. Peter Langelaar  Gooise Psychologen Praktijk

Peter Langelaar

GZ-psycholoog

Psychotherapeut i.o.

Email: peter@gooisepsychologen.nl

Over Peter

Peter Langelaar is als GZ-psycholoog in opleiding tot psychotherapeut twee dagen per week werkzaam voor onze praktijk op de locatie in Huizen. Hij werkt met jongeren en volwassen; zowel klachtgericht en kortdurend in de generalistische basis ggz als meer procesgericht (en langer durend) in de specialistische ggz.

Behandeling wordt na intake (en eventueel aanvullende diagnostiek) op maat gesneden. Peter maakt onder andere gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie (CGT), de oplossingsgerichte therapie, schematherapie (SFT) en affectfobie therapie (AFT). Ook voor EMDR kun je bij Peter terecht.

In 2010 studeerde Peter af aan de Universiteit Utrecht en in 2016 behaalde hij zijn registratie tot GZ-psycholoog. Begin 2019 startte hij met de verkorte opleiding tot psychotherapeut voor GZ-psychologen (verwachtte afstudeerdatum: Q1 2023). Eerder werkte Peter in klinieken voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen, forensische problematiek en andere eerstelijnspraktijken. Naast zijn werk als therapeut heeft Peter een online platform voor psychologen opgericht: https://www.meestersindepsychologie.nl/.

Specialisaties en kenmerken

  • GZ-Psycholoog BIG 99920987225
  • i.o.t. Psychotherapeut
  • Lid LVVP