Welke vormen van zorg zijn er?
Sinds 2014 zijn de huisartsen meer verantwoordelijk voor de begeleiding van psychische klachten. Zij werken hiervoor samen met een praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ). Als uw huisarts en POH u niet voldoende kunnen helpen en er een vermoeden van een psychische stoornis is, dan kunt u doorverwezen worden naar onze praktijk.
Welke behandeling wordt geadviseerd hangt af van de aard en de intensiteit van uw klachten en uw hulpvraag. Uw huisarts geeft in de verwijzing een indicatie voor de zorg die nodig is als het gaat om verzekerde zorg: GBGGZ (Generalistisch Basis GGZ) of SGGZ (Gespecialiseerde GGZ). Bij Generalistisch Basis GGZ gaat het meestal om klachten die geen langdurige behandeling nodig hebben; Klachten die onder de gespecialiseerde GGZ vallen, behoeven over het algemeen langdurige behandeling.
In alle gevallen werken wij met u volgens een vooropgesteld plan en doelstelling. Het kan bijvoorbeeld gaan om afname van uw klachten, een gewenste gedragsverandering, maar ook om acceptatie en verwerking, het ontwikkelen van een andere kijk op uw problemen of het vinden van nieuwe waardes in uw leven.